Следвайте Гласове в ТелеграмАко Мария Габриел се е почуствала засегната в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАко Мария Габриел се е почуствала засегната в
Коментари Харесай

Асен Василев: Бих се извинил на жената Мария Габриел, но тя не може и не трябва да е премиер

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Ако Мария Габриел се е почуствала наранена в персонално качество може и да ѝ се извиня, само че в качеството ѝ на претендент за министър -председател - не. Това, което тя направи е безусловно неприемливо и демонстрира липса на лидерски качества, липса на опция да не се поддаваш на напън. Най-честното щеше да каже, че не е съгласувала този състав на кабинета, а тя го разгласи с концепцията, че е координиран и признат. На претендента за министър ръководител Мария Габриел не се оправдавам, а на дамата, в случай че се е почуствала наранена, се оправдавам.  Това съобщи финансовият министър и съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев пред bTV. 

Във вторник той сподели, че " Мария Габриел към този момент не е част от решението, а част от казуса. Може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България ". А водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и Мария Габриел чакат опрощение за думите му.  Обясни, че ПП-ДБ не са ставали от масата на договарянията и не са разбрали за какво е било това бързане. 

Трябва да седнем и да обсъдим в по-широкото управление на партиите и да забележим края. Аз не можех да допускам какво се случи с първия мандат, такова нещо не се е случвало в българската политика, сподели още Василев.

„ Не зачеркнахме ние първия мандат. Първият мандат е неосъществим. Трябва да гледаме към втория мандат “, безапелационен бе той.

''Не съм оптимист, само че би трябвало да се даде късмет на процеса'', съобщи Василев във връзка продължаването на диалозите сред дясното обединяване и ГЕРБ с втория мандат.

Г-жа Габриел не може да бъде и не би трябвало да бъде министър-председател на България, сподели още той. И беше безапелационен, че късмет за договаряния с първия мандат няма. Трябва да гледаме напред към втория мандат. Ние седяхме до последно и имаше още шест дни първия мандат да се договаря, сподели още той. 

Нека да спрем с шегите, отговори Василев дали е допустимо Бойко Борисов да стане министър председател и добави шеговито: " Ако одобри Бойко Рашков да е вътрешен министър ".

„ Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. По Конституция вторият мандат ще пристигна при нас. В началото сме на безусловно нови договаряния “, посочи съпредседателят на Политическа партия.

 Не знам Кирил Петков да е преговарял с Делян Пеевски. Не съм останал с усещане Христо Иванов да желае избори. Той до последно преговаряше и работеше по противоречивите текстове. Аз няма по какъв начин да предложа някой да стане началник на ДАНС. Със сигурност е имало диалози Атанас Атанасов да влезе в службите, сподели Асен Василев.

Източници: бТВ, segabg.com, " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР